NZ First Aid

Már nem először állít be ismeretlen érdeklődő, hogy hogyan lehet kijutni Új-Zélandra, stb. Mostantól csak egy linket fogok küldeni erre az oldalra.

> Eloszor is bocs, hogy igy ismeretlenul zavarlak, csak nemi
> infot szeretnek szerezni Uj Zelandrol.
> Jovo januartol, ocsemmel tervezek kb 5-6 honapot odaat
> eltolteni, meloval meg kirandulassal egyarant.

Turista vízumot három hónapra adnak, újabb háromra gond nélkul lehet hosszabbítani. Working Holiday Visa is van. Ha csak pár hónapot akarsz lébecolni, akkor lehet farmokon dolgozni napi négy órában, koszt-kvártély alapon: www.wwoof.co.nz

> Erdekelne erdemes-e elindulni tuti melo nelkul, kell-e
> vizum, meg ugy egyaltalan hogy erdemes belevagni.

Állás: www.seek.co.nz, www.jobstuff.co.nz, jelentős átfedések vannak köztük. Túlnyomó többség elvárja, hogy legyen vízumod, aki nem az meg személyes megjelenést vár.

Vízum: www.immigration.govt.nz, itt mindent megtalálsz, lehet neten keresztül ügyintézni, de Londonban is van irodájuk. Valamint minden nagyobb új-zélandi városban. A prospektusok alapján úgy tűnik, hogy tárt karokkal várnak, de nagyon szigorúak, az apróbetűs részeket is el kell olvasni.

Kint lévő vagy kifelé igyekvő magyarok fóruma a www.ujzeland.co.nz-n található. Másik, kevésbé fröcsögős újzélandos fórum az Indexen.

> szeretnénk a férjemmel újzélandon letelepedni vagy csak
> egy kicsit összeszedni magunkat, de nem tudjuk, hogyan
> kezdjük el merre menjünk

Szerintem anyagi megerősödés céljából nem éri meg kijönni. (A fiatal hímek innen is külföldre mennek pénzt szerezni, mellesleg jól felborítva a nemek arányát: tanulmányok itt és itt.) A fizetések nem sokkal jobbak a magyarországiaknál, legalábbis az IT szakmában. Amennyivel többet kereshet itt az ember annyival többe is kerül az élet, főleg a lakbér miatt. Lakásárak szintén jóval magasabbak az otthoninál, köszönhetően az elmúlt években lezajlott lakáspiaci boomnak. Az új élet elkezdése is baromi drága, pláne családdal. Ha kihozza az ember a cuccait otthonról, akkor a szállítás miatt; ha itt vásásrol össze mindent, akkor meg azért.

Szóval pénzszerzésre Nyugat(Észak)-Európát vagy az Egyesült Államokat ajánlom inkább. Ide a hegyek meg a tenger miatt érdemes jönni.

Ja, és most már Új-Zélandon is van magyar bevándorlási ügynök: www.bevandorlas.co.nz

Használt és új cuccok vásárlása, lakásbérlés, sőt újabban állások is: www.trademe.co.nz Ez az új-zélandi e-bay (aukciós portál), baromi népszerű, nem véletlenül.

2 thoughts on “NZ First Aid

  1. I’ve read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you put to create such a excellent informative web site.

  2. It’s not my first time to pay a visit this site, i am visiting this website dailly and get pleasant facts from here everyday.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *