Újra itt

Na nézd csak, pont két éve készült az előző bejegyzés… Akkor onnan folytatnám, ahol abbahagytuk: bazi jó szelek vannak az utóbbi hetekben, itt a tavasz.

Két hete szombaton Mangawhai Heads duplacsúszás: egyet benn az öbölben, sok-sok gyaloglás után (lekéstük a dagályt), majd egyet kinn az öböl bejárata előtt a hullámok közt, cross-on szélben, néha visszaszaladva a kőgát mögötti sima vízre. És még a kocsit is sikerült kinyitni kulcs nélkül, hála a Subaruk könnyen kifeszíthető ablakkeretének és a vitorlából kihúzott latninak, amivel benyúlva a zárat lehet visszapöccinteni nyitottra.

Egy hete meg South Head lagúna, itt meg túl korán érkezve (apály) az üres lagúnában autózás a homokon, várakozás, majd kis csatornákban térdig érő vízben másfél km gyaloglás cuccal, egyszer ráléptem valamire ami megvonaglott és kisiklott a talpam alól én meg felsikoltottam. Aztán végre derékig érő tükörsima vízen nyolcasozás 200 méteres pályán, mintha sprintelne az ember, tízpercenként pihenni kellett egy nagyot.

Ez is South Head de a tenger felőli pici lagúna, még tavalyi kép, by Milán

Tegnap meg Orewa szintén cross-on szélben, ami ritkaság de nagyon kafa, korrekt hullámokkal, néhol kétméteres szembejövő rámpák tetejéről elrugaszkodva további métereket emelkedve befosva lenézés, mindjárt összetöröm magam gondolás de aztán nagyjából sikeres landolás, legalábbis talponmaradás és továbbvitorlázás, bár siklásból kiesés. A vissza irányban vállmagasságú hullámok utolérése, tetejükről drop-in, erős kanyarral vissza a hullám arcába, majd újra le a lejtőn, teljesen korrekt szörfözés, egy hullámon 3-4 kanyarral, majd újabb hullám levadászása, stb. Ma kellemes izomláz levés.