Sessionlogs

A bekapcson ugyan nem pörögtem mostanában (sem), de helyette elkezdtem vezetni a vitorlásnaplómat itt. A deepfried.com-ból nőtte ki magát, tehát erősen windszörf orientált és új-zélandi, de mindenféle más sportok is feltűnnek rajta, más országokból is. A lényeg, hogy ha volt egy jó csúszásod/gurulásod/merülésed/stb., akkor írhatsz róla és a sporttársak megszakértik. Valamint méginkább eljársz csúszni, mert nehogymár lemaradj a Gézától, akinek idén már hatszáztizenöt dokumentált akciója volt kilenc sportágban. Hawthorne-effektus működés közben. Ha nagyon frankót alkottál, pláne ha képet is mellékelsz, akkor még a címlapra is kikerülhetsz.

Lehetne rá mondani, hogy na megint egy újabb közösségi portál, a windszörfözés facebookja, unatkozó irodisták itt ütik el a munkaidőt, de egyrészt a felhasználók jellemzően nem itt élik ki a kreatív hajlamaikat sokoldalnyi posztokban vagy végtelen kommentelésekben, másrészt a bejegyzésekből rengeteg infót lehet összeszedni.

Már önmagában az aranyat ér, hogy a térképen be lehet jelölni, hogy hol vitorlázott az ember, így például Aucklandba költözve azonnal képben voltam, hogy milyen helyek léteznek. A szpotleírásokba vagy bejegyzésekbe beleolvasva az is látszik, hogy milyen szélben hova érdemes menni, apálynál melyik helyeket nem lehet használni vagy éppen hol jönnek elő homokpadok, jóféle sima vizzel a szél alóli oldalon. Az is látszik ki mekkora vitorlával tolta és ez mennyire volt sok vagy kevés, vagy hogy a Guru által mondott szél mennyire jött be vagy sem. Talán nincs mégegy sport ahol ennyire számítanának az időjárási körülmények vagy egy hely adottságai, úgyhogy az ilyen infókat mindenki igyekszik beszerezni és megosztani, ahogy a parton, úgy a neten is.

Végülis ugyanaz zajlik itt is, mint ami a parton vitorlázás előtt és után: kollégákkal jattolás, aktuális kondiciók csekkolása, technikai infók cseréje, nagy hőstettek vetítése, információszerzés új helyekről. Csak éppen technológiával megtámogatva, térképpel-fényképpel-videóval-kommentekkel, hogy legyen mit mutogatni az unokáknak, akik persze már kájtozni fognak, de hát ilyenek ezek a mai fiatalok.

5 thoughts on “Sessionlogs

  1. Great weblog right here! Additionally your site lots up fast!
    What host are you the use of? Can I am getting your associate link
    in your host? I want my web site loaded up as
    fast as yours lol

  2. I found numerous positive points on article. It is gret so many thanks for the information I Really love the site. Congratulation for the perfect work.Carry on the nice. Thank you for the fantastic contest. I pass your site on to my best friends and colleagues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *