Programozókat keresünk…

kenyéradó gazdámnál. Kulcsszavak: C, Unix, embedded system, networking, multicore – ha érdekel, akkor olvass tovább.

A Sun legújabb sokmagú processzoraihoz írunk szoftvert, jellemzően hálózati témában: packet classification, routing, IDS (Snort), TCP/IP, RDMA – mindez sok (64) szálon párhuzamosan . A rendszer erőforrásaiból (memória, processzormagok) elkülönítünk egy részt a hálózati szoftver részére, ami az operációs rendszert kikerülve a csupasz vason fut, hogy folyamatosan tudja hozni az elvárt teljesítményt.

A leendő kollégáktól legalább két-három éves programozási tapasztalatot várunk el, nem muszáj a fenti területekről, de minél inkább hardverközeli, annál jobb. Ha valaki frissen végzett és PhD-zni akar akkor a helyi egyetemre is be tudjuk nyomni, feltéve hogy a kutatási témája illeszkedni fog a mi területünkhöz.

A cég egy ötfős startup, folyamatos megrendelésekkel a Suntól, valamint apránként saját fejlesztésekkel is. A csapat fiatal és nemzetközi (cseh, lengyel, magyar, kiwi), rugalmas munkaidővel vagy tetszés szerint otthonról dolgozva. Az iroda Dunedinben az egyetem közepén van, idilli környezetben.

A város körül mindenféle outdoor sportokat lehet űzni. Aki a hegyeket szereti annak van millió túraútvonal, sziklamászó helyek, siklóernyős pontok. A hullámlovagláshoz akad számtalan fehérhomokos tengerpart és mivel félszigeten vagyunk, ezért három irányból is jöhet a swell. Aki kajakozik, az szintén nem fog unatkozni: vadvíz, sima víz, tengerparti bukóhullámok (surf) is vannak. Bagirától úgy hallom, hogy horgászoknak is paradicsomiak az állapotok: pisztráng, lazac, mittudomén.

Vindszörfözéshez is elég tuti a terep: lehet válogatni sima vizű öböl vagy logó-magas hullámok között, a seabreeze pedig jön mindennap menetrendszerűen, havonta kb. egy nap van, amikor nem éri el a 20 csomót (~40 km/h), de ma például 40 csomóig is felszaladt, szikrázó napsütéssel. Este nyolckor kezd csak el gyengülni, úgyhogy munka után még kényelmesen lehet csúszni egyet.

Na és persze a várost alapító skótoknak és/vagy a várost eltartó egyetemnek köszönhetően van rengeteg kocsma, bennük sok koncert, vagy spontán zenélés, az utcán esténként egyetemista különítmények, az egyetemi albérlet-gettóban szombat esténként szófa égetés az aszfalton – szóval pezseg az élet.

* * *

Ha a fentiek alapján úgy érzed hogy szívesen dolgoznál nálunk, akkor dobj meg egy önéletrajzzal az andras kukac world45 pont com címen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *