Ohau, Tekapo

Szeptember elején visszajöttek a lányok, az előző hétvégén meg is ejtettük az első közös kirándulást a sziget belsejébe. Síelés apropójával indultunk neki, hogy Emit jól megtanítjuk síleni, de szájtátott autózgatás lett belőle: ez a Déli-sziget tényleg olyan, mint ahogyan otthon elképzelik a népek Új-Zélandot a Gyűrűk Ura alapján. Valószerűtlenül türkiz tavak a hegyek között, a tóparton merdeken az égbe törő havas hegycsúcsok, a hegyvonulatok közt asztallap völgyek, totál egyenes utak, nullához közelítő forgalom, sehol egy lélek. Egész nap el lehetne autózgatni meg nézelődni.

Azért sieltünk is egy picit. A sípályára szokás szerint több kilométernyi murva-szerpentin viszi fel az embert, de közben lehet gyönyörködni az alant elterülő tóban, ami úgy tűnik minden sípályához jár. A parkolóban max. száz autó, a pálya aljában pici faházban síkölcsönző és büfé, a pályán elveszik az a pár látogató. A faház teraszán délben is le lehet ülni, nem kell ipari mennyiségű turista között helyet könyökölni magunknak, és a hangszóróból sem DJ Ötzi tolja a techno-jódlit, hanem kellemes füves zenére lehet a végtelenbe révedezni.

Síelős képek csak Emiről, klubtagoknak. De van anyag Lake Tekapóról, valamint jártunk a teljesen barna Rohanban is, ami elég jól ellentmond az országról kialakult sztereotípiának, miszerint minden csupa zöld. Megnéztünk még vagy egy tucat tavat, amikre én végig a nyálamat csorgattam: klassz kis szél volt, elszórt tarajos hullámok, türkiz víz, háttérben havas csúcsok, igazi giccses windszörf fotókat lehet majd csinálni, már tervezgetem az új bekapcs logót.

4 thoughts on “Ohau, Tekapo

  1. Azé’ barna most, mer’ té van. Nyáron majd szép zöld lesz ez is. Gondolom.
    Egyébként a nyálam csöpög…

  2. Az Északi-sziget keleti része (East Cape) nyáron is totál sárga-barna, meg is lepődtünk anno. Majd a napokban az ott készült a képeket is felteszem, hadd tudja meg a nagyérdemű az igazságot :-)

  3. Sziasztok!Nem le1ttam te9me1t, de szeretne9m fezlohni, hogy ide9n is legyen logf3ke9szedtő verseny, mivel sztem az eddigi legjobb pf3lf3 akkor szfcletett, amikor versenyre kelt a ne9p (be1nom, hogy nem vettem belőle kettőt ).Illetve szerintem szavaze1sra lehetne bocse1jtani, hogy milyen alapszednű pf3lf3ra menjen. d6tletek, hozze1szf3le1sok?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *