Cseresznyevirágzás

Az Északi-szigeten már biztos régóta tavaszodik, de itt is hetek óta virágoznak a cseresznyefák – mert itt az is van, bibí. Ezt amúgy nem is tudtam eddig: meleg éghajlaton nem terem a cseresznye, meg úgy a csonthéjasok általában, kell nekik a csípős hideg a nemtommihez, majd Fruzsina megmondja. Hát itt teli van a környék gyümölcsösökkel, hogy burkoltan célozzak a klímára… Múlt héten végre lekaptam az iroda előtti fákat, mielőtt az összes virág lehullik róluk.

Langymeleg (póló-farmer) is volt már, de csak azért, hogy utána még rosszabbul essen a nyolc fok ma egész nap. A helyiek persze már egy-két hónapja rövidgatya-strandpapucs kombóban, miközben én dupla pulóverben. Viszont a villanyszámlánk csupán száz dollár a múlt hónapra, pedig villannyal fűtünk éjjel-nappal. Királyság ez a heatpump (hőszivattyú, alias légkondi).

4 thoughts on “Cseresznyevirágzás

  1. Írhatnál pár sort a hőszivattyúról.
    Működés, hatásfok, elterjedtség. Mivel fűt az átlag új-zélandi? Fűt? Vagy hőszigetel? Vagy egyik sem?
    Köszi.

  2. Okés, már amúgy is régóta terveztem írni egy cikket a fűtés-szigetelés témában, lévén ez örökzöld téma errefelé, idelenn meg mégjobban. Odahaza meg mostanában indul a szezon,szóval jól fognak jönni a túlélési technikák.

  3. el ne felejtsd az agymelegitot :) nem tudtam pontosan a nevet, s amikor Mo-n voltam, akkor lattam par elekrtomos boltban, hogy biza` lehet kapni :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *