Lángosparti

Utolsó társas esemény Raglanban: indulás előtti este búcsúbuli (képek), plusz kombinált születésnap (négyszeres!) — mindezt lángossal alátámasztva. Direkt az alkalomra csináltattam az egyik helyi mesterrel egy fájin tepsit, kétmilis acéllemezből. Nem rozsdamentes, ezért a lemez be volt vonva valami cink-oxidos dologgal, ami az egyik halbiológus szerint rettenetesen mérgező. Úgyhogy megdolgoztuk egy kis smirglivel (a tepsit). Volt aki azt ajánlotta, hogy egyszerűen égessük le benzinnel — na de milyen íze lesz utána a lángosnak??? Közben kiderült, hogy a cink-oxid csak a halakra és puhatestűekre veszélyes, mi meg gerincesek vagyunk, többnyire. A tepsit fel a barbira, bele a sok olajat, aztán már szaggattuk is bele a lángost.

Dobok nem voltak a bulin, mivel a fő ritmusmester[nő] nem tudott eljönni, így csupán szolid eszemiszom, egy-két partitrükk, meg kipróbáltuk a Diet Coke + Mentos kombót.

A búcsúbuli a Déli-szigetre költözés miatt, ha valaki nem figyelt volna. Úgyhogy másnap beraktuk a maradék dolgokat a konténerbe (egész héten pakoltam…), gyors takarítás, fájó szívvel bezártam gyönyörű tengerparti nyaralónk ajtaját, könnyes búcsú a szubtrópusi Raglantól és irány a jeges Déli-sziget.

5 thoughts on “Lángosparti

  1. Elonye a deli szigetnek, hogy ha elakadna a kontenerszallito kocsi, akkor csak sitalpakat szereltek a kontenrre, es maris lehet hasitani vele… Azert ha indulsz sielni akor szoljal, es megdumaljuk, hogy at tudok e ugrani egy hosszu hetvegere. A napokban itt is esett egy kis ho az alpokban ( http://www.fallscreek.com.au )

  2. a kontener a szigetek kozott ment komppal :) onnan tgk-an … lattad a balnakat ?

  3. A kontener hajon jott es mar itt van, nem kell aggodni. Amugy Raglanbol nyilvan teherauto vitte el, aggodtam is hogy osszezilalja a kanyargos ut a kontener tartalmat, de minden rendben van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *