Windsurfing

Az olvasó kérése parancs: pár kép rólam (by Dr. Olaszi), amint vindszörfözöm. Alább technikai részletek következnek – én szóltam előre.

Keleti, vagyis offshore szélben hasítok a raglani öböl bajáratában. Ez elég ritka, általában nyugati szél fúj a tenger felől. Meg elég gyenge is, ezért a legnagyobb vitorlát kellett feltenni, ami 7.4m2. A piros csík fejmagasságban egy friss javítás: annyira el van öregedve a monofilm, hogy amikor először vittem volna a vízre, akkor a fejemen cipelve egyszer csak eldurrant.

Rendesen az öböl bejáratában gyűlnek össze a sporttársak, kihasználva a dombok okozta tölcsérhatást, meg a széllel szemben áramló vizet apálykor. Viszont az öbölbejárat szélessége csak négyszáz méter, apálykor még annyi sem. Így aztán elég nagy nyüzsi szokott lenni, igyekszem is elhúzni a homokzátonyok alkotta kis lagúnába, ahol van hely és teljesen sima a víz. El is kezdett rohamtempóban javulni a fordulóm, már tízből kilenc összejön, de még elég rondák, csak nagy ritkán sikerül végigsiklatni a deszkát.

5 thoughts on “Windsurfing

  1. Frankók a képek. Nem vagyok egy nagy vindszörfös, felteszem lámer kérdésem, hogy mit viszel ilyenkor magaddal a hátadon ? Valami spéci cucc vagy csak ki vagy párnázva az esések ellen ?
    Valamelyik képen láttam egy törölközős nénit laza tartással egy pecabottal a hullámokkal küzdeni. Nézted már közelebbről őket, miket fognak ? Az meglepett a korábbi képeken, hogy sima peremfutóval nyomják és nem multival. Aztán majd jön egy marlin és letépi a botról ;-)

  2. Az nem a hátamon hanem a derekamon van és beülőnek hívják. Olyasmi, mint a hegymászók beülője csak egészen más :-) Van rajta egy kampó, amivel beakasztom magam a boomról lelógó U alakú kötélbe, hogy ne karizomból kelljen tartani magam.

    Horgászatról nem sok lövésem van. Annyit tudok, hogy irgalmatlan mennyiségeket szabad fogni, meg halászni is lehet maximum 40 méteres hálóval. Én még csak kagylót szedtem eddig. De elképzelhető, hogy egyszer majd lefotózom őket közelről.

  3. ha már sportos téma. Ma reggel a magyar női vizilabdaválogatott is elporolta (ha használhatom ebben a sportágban ezt a kifejezést :) ) az új zélandiakat. (Tegnap a férfiak valami 21-4-re nyertek). ezen elmorfondirozva meg a VHDL-es munkaajánlatodon (mi a fene az?) arra jutottam, hogy ha pár év alatt megadják az uj zélandi állampolgárságot, és jól választok ott sportágat, esélyes lehetek kijutni az olimpiára. Nem gondolkoztál még ezen Lipi? van ötleted ágazatra?

  4. Jaja, urban surfing :-) Mekkora stressz lehetett mar a fickonak: a haverok biztos leszedik a fejet, ha nem csipi el a hullamot…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *