Vízisportok

Múltkor megkérdeztem a kivi kollégámat, hogy neki mi jut eszébe a Karácsonyról: bazi meleg, családi grillezés, rohangáló kiskölkök, piálgatva döglés a medence szélén vagy a tengerparton, leégés, napszúrás. A boltok egy kis része azért még erőlködik a műhavas karácsonyi kirakattal – sok az első generációs bevándorló, élnek még az európai beidegződések. Fura egy kicsit karácsonyi ajándékokon gondolkodni, miközben május-június érzése van az embernek.

Na ennek jegyében lőttem egy sor kájt- és vindszörfös képet Wainui Beachen, Raglanban. Ezerágra napsütés, jó kis szél. Christophe (a belga kolléga, a képeken vörös haj, kampós orr) 5.0-ás vitorlával majd kirepült a vízből. A levonulóban lévő dagály egy combos folyónak megfelelő áramlatot generál a torkolatban, széllel szemben, úgyhogy itt mindig mindenki raumban megy.

Itt fogok majd én is hasítani Karácsonykor. Meg újévkor. Meg egész nyáron. Mivel a hétvégén találtunk egy jópofa kis házat Raglanban, végre. Vacak kis kunyhó, mint a házak többsége Raglanban, de bazi hangulatos: dombtető, a ház köröl nagy dzsindzsa, pálmák és egyebek, kafa nagy terasz, kilátás az öblökre, a falu központjától párszáz méterre. A Google térképén a Stewart Street délkeleti végén, az északkeleti oldalon a második pirostetős ház. A központ a Bow Street, mintegy négyszáz méterre. A víz az utca végén, a lejtő alján. Ha minden jól megy a Karácsonyt már ott töltjük.

A teljes sorozat itt, sporttársaknak javallott, egy kis dózis így a tél közepén. Valahol van benne egy kép, amin a vitorla feléig érnek a hullámok. Egy átlagos napon. Az album végén meg van egy tökéletes duck-jibe, sorozatfelvétel, műértőknek. Végig siklásban maradt a deszka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *