Vízisportok

Múltkor megkérdeztem a kivi kollégámat, hogy neki mi jut eszébe a Karácsonyról: bazi meleg, családi grillezés, rohangáló kiskölkök, piálgatva döglés a medence szélén vagy a tengerparton, leégés, napszúrás. A boltok egy kis része azért még erőlködik a műhavas karácsonyi kirakattal – sok az első generációs bevándorló, élnek még az európai beidegződések. Fura egy kicsit karácsonyi ajándékokon gondolkodni, miközben május-június érzése van az embernek.

Na ennek jegyében lőttem egy sor kájt- és vindszörfös képet Wainui Beachen, Raglanban. Ezerágra napsütés, jó kis szél. Christophe (a belga kolléga, a képeken vörös haj, kampós orr) 5.0-ás vitorlával majd kirepült a vízből. A levonulóban lévő dagály egy combos folyónak megfelelő áramlatot generál a torkolatban, széllel szemben, úgyhogy itt mindig mindenki raumban megy.

Itt fogok majd én is hasítani Karácsonykor. Meg újévkor. Meg egész nyáron. Mivel a hétvégén találtunk egy jópofa kis házat Raglanban, végre. Vacak kis kunyhó, mint a házak többsége Raglanban, de bazi hangulatos: dombtető, a ház köröl nagy dzsindzsa, pálmák és egyebek, kafa nagy terasz, kilátás az öblökre, a falu központjától párszáz méterre. A Google térképén a Stewart Street délkeleti végén, az északkeleti oldalon a második pirostetős ház. A központ a Bow Street, mintegy négyszáz méterre. A víz az utca végén, a lejtő alján. Ha minden jól megy a Karácsonyt már ott töltjük.

A teljes sorozat itt, sporttársaknak javallott, egy kis dózis így a tél közepén. Valahol van benne egy kép, amin a vitorla feléig érnek a hullámok. Egy átlagos napon. Az album végén meg van egy tökéletes duck-jibe, sorozatfelvétel, műértőknek. Végig siklásban maradt a deszka.

Ngarunui Beach

Semmi extra, megnéztük a belga kollégát ahogy vindszörfözik, meg a bolgár kollegát, amint az ezeréves cuccát póbálja összerakni. Na és a rengeteg kájtost. Huszonvalahány kájtosra jutott három vindszörfös. Hová lesz a világ dicsősége… De minderről nincs kép, csak arról, hogyan hesszelünk a szélcsendesebb partszakaszon. Majd ezen a hétvégén talán, ismét napos-szeles időt igérnek. Már két hónapja ez van, a belga kollégának már hatalmas bőrkeményedések vannak a tenyerén, de nekem még hiányzik az árbóc meg a gyökér, valamint a beülő. De van már három vitorlám, két boomom és egy deszkám. Karácsonyra összeáll a szerelés.

Ja, az ezen meg ezen a képen lévő ház (bal felső sarok) kiadó volt nemrégiben, viszonylag normális áron. De nem vettük ki, mert nincs udvara, Emi hol rohangálna, meg 4-5 kilométerre van Raglan központjától, meg amúgyis eléggé le van lakva. De a kilátás hibátlan lett volna a nappaliból. A teljes sorozat itt, de csak a szokásos: víz, homok, kövek. Meg néha lányok.

Mandarinszezonvég

Éppen akkor kezdődött a mandarinszezon, amikor beköltöztünk a kéglinkbe, örültünk is nagyon az ingyenmannának – kb. két hétig. Aztán unalmas lett, meg nem is olyan jó, mert túl rostos, meg nem elég édes, stb.

Így aztán félév elteltével még mindig van a fán pár szem mandarin, ezért pénteken újra megkóstóltuk. Most valahogy bazi lédúsnak és édesnek tűnt, alig bírtuk abbahagyni a mandarinozást. Pláne, hogy már az idő is jó, lehet kényelmesen a fáról eszegetni, mint a cseresznyét (nem is sokkal nagyobbak :-)

Na és a zöldcitrom (lime) is terem még – és virágzik! Egyszerre figyel a fán az érett gyümölcs meg a virág. Ez milyen már, nem?

A teljes sorozat itt, klubtagoknak.

World Rally Championship

Az új-zélandi futam idén szerény kisvárosunkban és környékén lesz, ezen a hétvégén. A zártpályás szakasz közvetlenül a város mellett, a kacskaringós földutakon száguldozás meg a környéken, vasárnap például Raglanban. Ma délután pedig pont az irodaházunk mellett van az ünnepélyes megnyitó, kocsibemutatóval, autogramm osztással. Épp most gyülekeznek a kocsik, gondoltam lövök pár autós képet (Subaru mindenhol) kocsibuzi olvasók kedvéért. Turbónyílások, spoilerek, gumik, alvázak. Valamint bámészkodók, csepűrágók és más fura szerzetek. Na meg az ilyenkor kötelező bögyösmacás, illetve az őket fotózó fotósok fotói.

Elég szottyos idő van, elnézést kérek a szürkeségért. Itt a teljes sorozat.