Asztalkeret

Egész héten íróasztalt faragtam, esténként. Életemben először rendes csapolással, dűbel nélkül. A csapokat pikk-pakk meg lehet csinálni a gérvágóval, de a lukak… Véshettem őket kézzel. Na azért nem teljesen, a 85 dolláros Ryobi állványos fúróval előfúrtam nekik. Egész jó kikapcsolódás ez a vésés, nyolcórás monitorbambulás után, tévézés helyett.

Az asztallap kivágva, csapolások készen, holnap még a sarokelemek és már lehet is összecsavarni. Itt vannak a képek. Ja: untam az állva vésését, csináltam bárszéket, kb. 20 perc alatt. Az idő java része a fűrész állítgatásával ment el.

4 thoughts on “Asztalkeret

 1. simán elmehetnél építési vállakozónak. pikk pakk meglenne egy könnyűszerkezetes ház :)

 2. Ilyet én is tudok. Szétszedek egy kész asztalt, az alkatrészeit lefényképezem, mintha épp most építeném. Egyébként drakulálok, erről az oldaladról nem ismertelek. Legalábbis eddig azt hittem, asztalban nincs nyomtatott áramkör.

  Figyusz, Lipi, megvan még a verdátok? Rájöttünk, hogy kell még egy. A Jolánnak.

 3. Gratulálok a szép hobbidhoz.
  barkács cuccok kb milyen viszonylatban álnak az itthonihoz?
  a másik ami érdekelne a tömörfa :) itthon néhol arcátlanul drága.

  Spd

 4. Spd: kemenyfa itt is megfizethetetlenul draga, raadasul a helyi fafajtakat eleg sikeresen ki is termeltek a feher telepesek, a kaori, rimu, stb. ma mar vedettnek szamitanak. Pedig nagyon szep a mintazatuk, szinuk. A TradeMe-n lehet talalni neha nativ ronkoket (aranyarban), de jellemzobb inkabb a bontasi anyagbol dolgozas (a regi fahazak meg nativ fafajtakbol keszultek). Boltokban is altalaban ilyen butorokat kapni, nehol latszik bennuk a szog helye.

  Szerszam: talan picit olcsobb. TradeMe itt is nagy segitseg.

  (Nativ fafajtak: a kauri olyan baromi nagyra megno(tt), hogy egy-egy peldanybol 800 (!) hazat is fel lehetett epiteni.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *