BBQ, Augusztus 20., Ruakuri, Judge Valley

Eccerűen nincs időm cikket írni, beindult a társasági élet, a 20-i hétvégén pl. három buliban voltunk (plusz én a péntek esti céges sörözésen): születésnapozás a szomszédban, hússütés az egyik kollégánál és egy magyar buli. Ezen a hétvégén végre kirándultunk egyet, megnéztünk egy kisebb folyóvájta barlangot. Vasárnap pedig meglátogattunk egy helyi szőlészetet, este meg a másik szomszédnál volt eszem-iszom. Képek a fenti linkeken.

Vlad BBQAugusztus 20.Judge Valley

Na és hogy tanuljatok is valamit: a mai kivizmus a pot-luck (fazék-lutri). Az ilyen vendégségbe a meghívottak fazékkal mennek, amiben visznek valamit. Mindenki beteszi az asztalra a cuccot es reménykedik, hogy más nem hozott gyümölcssalátát.

Milyen-a-ragga-raggaaaaa…

“Milyen a ragga, ragga

Milyen is ez magyarba’

Ahogy senki más csak Copicon nyomja”

A Tiloson hallottam egy-két napja és azonnal berosáltam rajta, pedig nem vagyok reggae rajongó. Elég hardcore, nem egy Ladánybene 27. A neten nem sokat találtam a bandáról, csak pár fórumos utalást. Ha valaki(Fatso?) tudja kiezabelga, miezabelga, mitakarezabelga, akkor írja be kommentbe. Még két másik számot leadtak tőlük, ha érdekel valakit akkor felteszem azokat is, de nem ütöttek annyira.

Ja, itt a zene.

Southern Cross – Dél Keresztje

A déli félteke egyik legismertebb csillagképe. Petra kapásból megtalálta az égen, anélkül, hogy előzetesen bármiféle Wikipédia vagy szoftveres segítséget igénybe vett volna. Mindössze az új-zélandi zászlót ismerte. Találjátok meg ti is ezen a képen. Nem egyszerű, mert el van forgatva. Itt egy közelebbi kép.

Egyébként életemben először fényképeztem csillagokat. Harminc másodpreces záridőnél már tökre bemozdultak. A Hold meg fejjel lefelé lóg.

***

A Windguru szerint Raglanban háromcsillagos szél lesz vasárnap.

Háromcsillag...

A windszörfös kolléga már napok óta dörzsöli a kezét. Nekem még nincs cuccom, úgyhogy max nézelődni mehetek ki. Borult eget jövendölnek, úgyhogy még fényképezni se fogok tudni, legalábbis nem sok értelme lesz. Azért lehet, hogy megpróbálom. Kíváncsi vagyok, milyen egy ilyen háromcsillagos szél. Otthon nem nagyon volt ilyen.

Amúgy napokon belül megkapjuk a cégtől a költöztetés árát. Rendesek voltak, mert kifizetik azt is, ami a munkaszerződésben írt összegen felül van (az előre kialkudott és jóváhagyott alapösszegre szépen sorban pakolta rá a szállító cég a az extrákat). Ebből a pluszpénzből pont kijön egy használt deszka. Na persze ez csak a(z egyik) deszka lesz, kell ugye még árboc, boom, pár vitorla, stb.

Itt a tavasz

Egy csomó minden virágzik. Ma reggel a folyóparti bringaúton lőttem az alábbi virágokat. Ezek egy része egész télen virágzott, de most megjelent pár új, ebből gondom, hogy itt lehet a tavasz. Nem rossz, így augusztus (értsd: február) elején.

Mályvaszínű nemtommiKálaFehér nemtommi

A kálabokrokat egész télen figyeltem, hogy mikor viszi el őket valamelyik talajmenti fagy, de kibírták. Nem véletlen tehát, hogy nagyanyáink a fűtetlen előszobában-verandán tartották őket, úgy látszik szeretik a hideget. Krasszit meg a Nokiánál nevelgettem az íróasztalomon, lámpa alatt. Nemtom, mi a magyar neve, de a meredek domboldalakon van belőle bőven, szintén egész télen nyomta. Ja, és mimózafa is van, szintén most virágzik. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy fán terem. A képek itt találhatóak.