Fogadás

Baromi sok kajálda van a cég körül. Amikor még a belvárosban laktunk, 2-3 perc sétára a cégtől, egyszer megszámoltam munkába menet, hogy hány kajás hely van útközben. Pont tíz volt, de csak az egyik oldalon. Egy utcával arrébb, a főutcán, gyakorlatilag csak kávézó és vendéglő van, ott két sarok közt van ennyi.

Bazira izgatni kezdett, hogy mennyi is az annyi. Arra tippeltem, hogy talán száz kajálda is elérhető lenne öt perc sétával a cégtől. Az egyik kollegina (akivel nagyjából rendszeresen együtt járunk kajálni) szerint legfeljebb csak nyolcvan. Úgyhogy fogadtunk is.

Lezsíroztuk a szabályokat (futni nem ér, járműhasználat nem ér, le lehessen ülni, stb.) és a céges wikin elkezdtünk naplózni a látogatott helyeket és a leendő célpontokat. Egyre nagyobb az érdeklődés a kollégák között, mindenki találgat, hogy vajon van-e száz kajás hely. Jönnek a tippek mindenféle eldugott helyekről, pl. a közeli bútorbolt büféje, belső udvarokban megbújó kávézók, stb.

Egyelőre optimista vagyok, de azért izgulok egy kicsit. Már tervezgetem a kiskapuk kihasználását: a take-away helyek bevonása, a parkban üzemelő mozgóárus (végülis le lehet ülni…), piros lámpánál megállított stopperóra, stb. Mivel hetente csak négyet tudunk kipróbálni (pénteken céges ebéd) ezért 25 hétig, vagyis fél évig fog tartani a túra. Feltéve persze, hogy van 100 kajálda öt percen belül. Majd időnkét tudósítok.

6 thoughts on “Fogadás

  1. Ha más nem, mozgóárusként bevetheted a kis családodat és szurkolótáborodat. Minden nap más név alatt…

  2. nem azért megyünk magyarok külföldre, hogy ne csaljunk a fogadásnál. Ha tényleg csak 80 van azt a 20-at már igazán el tudod intézni.

  3. Apropo csalas: itt egy kis hirecske, Petra talalta. A ‘Trade Me’ egy uj-zelandi aukcios portal, kb. mint az eBay. Baromi nepszeru. Na es a hir, egy kis magyar vonatkozassal:

    A Trade Me cheat was today sentenced to 180 hours community work and ordered to pay $881 back to the online customers he deceived. “Behaviour like this brings the method of selling by internet into disrepute,” said Christchurch District Court Judge Stephen Erber when the 44-year-old unemployed man pleaded guilty to two charges of obtaining by deception. He gave Gyorgy Sandor Temesvari a final warning: “It if happens again — jail.” Police prosecutor Sergeant Paul Brocas told the court that on July 25 last year, Temesvari conducted an auction on Trade Me for two Waterford pens which sold for $66. The money was paid into his bank account but the pens never arrived. On September 20, Temesvari sold a World War 1 Austrian helmet on-line for $810. Again, the money was deposited but the helmet did not arrive. “It must have got lost in the post,” Temesvari explained. However, he pleaded guilty to both charges today. “He realises that what he did was wrong,” defence counsel James Rapley said. Judge Erber noted that Hungarian-born Temesvari had already served a sentence of community work for a charge involving dishonesty last year. – NZPA

    Buszkek lehetunk Sandorra.

  4. Ötven körül feladtuk.Túl sok gyorskajálda kezdett utunkba esni, meg már untuk is a dolgot.

    De továbbra is fenntartom, hogy száz :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *