Kilátás az irodából

B…Tominak igaza lett: tényleg a központban lévő pár darab emeletes ház egyikében dolgozom. A kilencediken. Körben csupa alacsony épület. Ha felnézek a munkából, akkor ezt látom:

Na jó, nincs mindig szivárvány, pláne nem ekkora, de azért sokszor látni. Alapesetben ilyen a panoráma. Ma meg feltűnt, hogy látszik valami havas hegycsúcs a horizonton. Kiderült, hogy az Északi-sziget legnagyobb siterepe, Mt. Ruapehu az. Légvonalban is több, mint 200 kilométerre van (Hamilton felül – Tongariro Nat. Park alul). Szóval nem túl nagy a szmog erre, na.

Ngarunui Beach

Ez az a partszakasz, ahol múlt hétvégén csúsztunk néhányat. Szombaton direkt azért mentünk ki az új verdával, hogy csináljak pár képet, de szitáló eső és szürke ég fogadott. Végül aztán csak kisütött naplemente előtt egy picivel, a jó öreg Windguru nem hazudott, csak tévedett egy-két órácskát. Mindenesetre így elég őszies a képek hangulata, nem az a nyári verőfény, mint múlt hétvégén.

Continue reading

Első szörfözés Raglanban

Vasárnap(*) megvolt az első csúszás. Meglátogattuk az egyik kollégámat, aki vindszörfözik, emiatt aztán ki is költözött Raglanba. Elég jó helyen lakik: kilátással a városkára, az öblökre és a nyílt vízre is. Meg is csapott a Raglanba költözés szele, de a negyvenperces autóút Hamiltonba azért erős negatívum. Bár a sráccal felváltva vezethetnénk.

(*ez még az előző hétvégén történt)

Continue reading

Kégli képek

Képek a ház belsejéről, ahol június elejétől lakni fogunk. Ezeket még a háznéző körúton csináltam kutyafuttában, hogy Petrának megmutathassam, szóval nem túl jók. El is tüntetem majd őket amint lesznek jobbak.

Egy idős pár a tulajdonos, akik vettek egy baromi nagy lakókocsit néhány éves országjárásra. Ha végeztek Új-Zélanddal akkor átviszik Ausztráliába. Úgy tűnik ez elég elterjedt dili errefelé, mert az egyik kollégám is ismer egy idős hamiltoni házaspárt, akik immár negyedik éve járják Ázsiát az eladott házuk árából.