Raglan on Flickr

Raglan egy tengerparti városka Új-Zélandon, Hamiltontól 30 percre. Néhány raglanos kép a Flickr-ről. Asszem ezek után nem kell magyarázni, miért akarunk odamenni.

Surf rescue
Kilátás
Kite
Kawau island beach
Ooops…
Mégegy szörfös

Az alábbi album önmagában elég lenne az utazáshoz:
i2i’s New Zealand section

Itt lehet további képeket keresni pl. a ‘newzealand’ ‘taranaki’ ‘raglan surf’ stb. kombinációkkal:

When The Saints Go Marching In

Ez az egyik legegyszerűbb szájharmónikán játszható dal. A számok a fújandó lyukak sorszámát jelentik, a ‘-‘ jelnél szívni kell. C-dúr hangolású harmonikán.

    4  5  -5   6   4  5  -5  6
   Oh when those Saints go march-in' in
   
    4  5  -5  6   5  4  5 -4
   Oh when those Saints go march-in' in
   
    5 -4  4  4 5 6  6  6 -5
   Lord I want to be in that num-ber
   
    5 -5  6   5  4  -4  4
   When the Saints go march-in' in.

Immigration Status Report

Már látszik a fény az alagút végén: a bevándorlási ügynökség szerint már csak a volt munkahelyeim leellenőrzése van hátra. Az elsőnél pénteken érdeklődtek. A legutóbbit ma hívták: BHI telefonszámát adta meg nekik a tudakozó. Ráadásul pont azután hívták, hogy elpoénkodtunk azon, vajon ott találják-e még Károlyt, meg hogy jövő héttől máshogy hívják a céget. Nem tudom Károlytól mit kérdeztek, de félórával később a jelenlegi munkahelyemen jelenkezett be a Hivatal. Mindössze annyit kérdeztek Balázstól, hogy tényleg ott dolgozom-e. Nagyon komoly ellenőrzés…

Tavaszi horgászat a Szigetközben

Persze nem most, hanem tavaly tavasszal. Péntek este jutott eszembe, miközben Bagira mesélt a horgászatairól: sötétben kelés, hajnali biciklizés, harmatos fűben gyaloglás, csöndes ücsörgés a vízparton. Tavaly is ilyen dumákkal tette bele a bogarat a fülünkbe, jól le is mentünk egy hétvégére a Szigetközbe sátrazni. A sok friss zöldtől megszédülve kattogtattam, úgyhogy kicsit sok a fű meg a levél. Vannak azért horgászos-kutyás képek is a végén.
p1010022p1010070p1010093